Mer syntkraft åt gitarrister och basister

Mer syntkraft åt gitarrister och basister

SY-1000 beskrivs av Boss som företagets mest avancerade synt- och modelleringsenhet för gitarr och bas hittills. 

Den har en ny syntmotor, sex gånger kraftfullare än i föregångaren SY-300, som gör det möjligt att spela tre instrumentkaraktärer samtidigt med bättre ljudkvalitet och uttrycksmöjligheter än tidigare; särskilt via den 13-poliga GK-anslutningen där signalen från varje sträng uppges kunna bearbetas blixtsnabbt i fråga om latency, stämning, panorering et cetera. 

Den nya Dynamic Synth-delen beskrivs som väldigt kraftfull och har tio vågformer att välja bland som kan skickas genom olika filter, modulatorer och LFO:er. Två stegbaserade sequencers finns också ombord. Vid sidan av Dynamic Synth finns en analogliknande OSC-synt, en emulering som återskapar den legendariska gitarrsynten GR-300, en rad modellerade instrument från klassiska Boss- och Roland GK-enheter, effekter hämtade från GT-1000 med mera. 

För att hantera alla ljud har SY-1000 åtta fritt adresserbara fotomkopplare, uttag för externa pedaler och en effektloop. Den kan konvertera gitarrens/basens analoga ljud till MIDI och fungerar även som ett USB-baserat ljud/MIDI-interface. 

Pris: 999 euro

Tillverkare: Boss, www.boss.info

TC:s minipedaler får Mash-funktion

TC:s minipedaler får Mash-funktion

Kiss-gitarr i glitterblått

Kiss-gitarr i glitterblått