Snabba referenser i Wavelab 10

Snabba referenser i Wavelab 10

Steinbergs ljudredigeringsprogram Wavelab har nått version 10 och fått en rad nya funktioner, däribland en ny spårtyp, Reference Track, där man kan lägga in en referensljudfil att snabbt och enkelt kunna jämföra med det spår man arbetar med. En annan är möjligheten att redigera och bearbeta videoljud samtidigt som bildmaterialet spelas upp. 

Wavelab 10 har försetts med en ny typ av buss som gör det möjligt att koppla in externa ljudprocessorer i signalkedjan. Nytt är också att man kan integrera andra ljudredigeringsprogram och utnyttja dess funktioner i Wavelab. Undo/Redo History-funktionen är helt omarbetad, vilket bland annat innebär att alla redigeringar man gjort i en ljudfil markeras så att man kan ångra vissa ingrepp utan att förlora andra som gjorts senare. 

Bland övriga nyheter märks en omarbetad och mer konsekvent effekthantering, en mer överskådlig och flexibel spårhantering samt möjligheten att samtidigt hämta in ljud från olika ingångar på ljudkortet, behandla dem med olika effekter i Wavelabs masterdel och rendera dem i olika filformat. 

Priser: Pro: 4 579 kr, Elements: 955 kr (rabatterade priser för uppgraderingar)

Tillverkare: Steinberg, www.steinberg.net

Dubbelt upp i Apollo x4

Dubbelt upp i Apollo x4

Förstärkare i fickformat

Förstärkare i fickformat